Izaberite svoje skijalište
  Skijatelji Mede

  9 - 12 godina

  U zavisnosti od skijaškog iskustva, razvijenih sposobnosti i trenutnog nivoa snage polaznici ove grupe mogu već da savladaju i napredne elemente skijaške tehnike.

  Za ovu uzrasnu grupu ne postoje nikakva ograničenja po pitanju vožnje teških i zahtevnih staza. Sve je uslovljeno njihovim mogućnostima i spremnosti da voze i zahtevne staze.

  Posebna pažnja je na punoj koncentraciji, doslednosti u sprovođenju svih elemenata skijaške tehnike, strožijem poštovanju pravila ponašanja na skijalištu.

  Najveća ograničenja u ovoj grupi nastaju zbog ne dovoljne fizičke pripremljenosti i ne poštovanja pravila ponašanja na skijalištu.

  Ne retko drugari ovog uzrasta čim nešto nauče mnogo su pametni, a čim dobiju malo samopuzdanja počnu da eksperimentišu ili izvode baš ono što je zabranjeno.

  Godine rada su nas naučile da prepoznamo kada dolazi potencijalno do takvih momenata kada naši drugari ovog uzrasta sad mogu početi da greše i čine baš ono što niti je potrebno niti je dozvoljeno. Tada preventivnim radnjama i aktivnostima predupredimo i korigujemo ponašanje pre nego što dođe do nekog ekscesa i problema.

  A tada budemo spremni i da zanimljivim i interesentnim skijaškim zadacima zadovoljimo njihovu potrebu za istraživanjem i probanjem nečeg drugog i drugačijeg od uobičajene rutine.

  Predstojeći događaji