“Skijatelji” su vodeći Ski kamp u Srbiji koji podučava svoje polaznike skijanju i zimskim sportovima od 2007, sada već punih 17 godina!

Naša formula za uspeh i dobru zabavu je jednostavna: okupite najboje pedagoge, putujte sa drugarima skijašima do raznih najboljih planina i Ski centara, pružite kvalitetnu školu u bezbednom i kontrolisanom okruženju i negujete celoživotnu ljubav prema sportu kao životnom stilu. To je naša uspešna formula.

Priroda je osmilila i napravila sve beskrajno lepo i čudesno, na nama je samo da otkrijamo tu tajnu nadasve poznate zimske čarolije.

Već samim penjanjem na planinu osećate da ulazite u neopisivo lepu, belu snežnu čaroliju. Šta se može uporediti sa osunčanim, belim snežnim planinskim vrhovima pred plavetnilom vedrog ili delimično oblacima prošaranog neba. Zelene borove šume koje takođe na sebi nose beli prekrivač, koji kao da ih greje i štiti od zime i hladnoće, a kada postane toplo prekrivač jednostavno spadne, a zatim i nestane. Dok sedimo na sedešnici ili se vozimo sa bilo kojim drugim ski liftom uvek imamo dovoljno vremena da uživamo u svim čudesima i lepoti prirode. Znaju i drugari da uživaju u lepim panoramskim pogledima, ali i samom suncu ka kome se neprestano okreću, kao suncokreti, nebili im sunce svojom toplinom milovalo promrzle obraze.

A tek vazduh koji ima specifičnu mekoću. Miris koji kao da vam svakim dubokim udahom daje na treutke nadljudsku snagu. Na planini nekako uvek osećate da ste na nekom posebnom, čarobnom mestu. I vatra poprima svoj novi oblik. Ne čini se više tako strašnom i opasnom, kao i da se ona nekako razneži i umiri, počne da nas fino greje kao zagrljaj.

Skijanje su vrata, kapija sa već pripremljenim, utabanim putem, skijaškim stazama, ka svim tim lepotama. Šta bi drugo moglo da Vam na tako fin, a istovremen uzbudljiv način predstavi sve te lepote i čari. Šta bi vas moglo izvući iz tople sobe i popne Vas na ova udaljena ali velelepna i predivna mesta. Kad bi i na koji drugi način mogli sve te lepote da lično vidite, doživite i osetite.

Zimske čarolije

O zdravstvenom aspektu skijanja i boravka na planini nismo ni pričali. To svi veoma dobro znaju. Nekim opet čudom, svi nosimo duboko u svom biću da je planina čarobno mesto, koje je okrepljujuće za naše telo i ima čudesan uticaj na naše zdravlje. Mesta iz kojih nastaje i stvara se život moraju biti lepa i čudesna. Taj sneg koji tako lepo prekriva planine i njene vrhove, stvara nam nepresušne izvore, potoke i reke koji dopiru do svih onih prljavim mesta u kojima živimo.  Udišemo težak, nekada i nepodnošljivo smrdljiv vazduh. Pitam se na šta bi sve ovaj svet ličio da nema tog nepresušnog izvora lepote i čistote.

Zato je važno da naučimo skijati kako bi barem jednom u toku godine mogli da prođemo kroz čarobnu kapiju i zakoračimo u čudesno lepi, snežno beli svet. Da napunimo nos, večitim mirisom čistog vazduha i proventiliramo svoja pluća barem na kratko.

Polaznici Ski kampa “Skijatelji” izražavaju sa oduševljenjem svoje novostečene Ski veštine, novim prijateljima, novim osećajem samopouzdanja i postignuća, a možda pre svega, lepim uspomenama sa Zimskih Čarolija.

Predstojeći događaji