Od 2007 Ski Kamp u organizaciji DSRK ”Pokret za Okret” gradi Ski Tim koji je razvio reputaciju bezbednog “Ski kampa”, sa posvećenim pedagoškim pristupom prema deci, ski školom sa jedinstvenom metodikom obuke bez plužne tehnike, nezaboravnim zabavnim programom.

Dodajte ovome super tim kvalifikovanih instruktora, visoko-obrazovanih pedagoga sporta i fizičkog vaspitanja, naše asistente i prateći personal, raznolikost najboljih skijališta za školu skijanja, jedinstvenu atmosferu i imate razloge zbog kojih se naši članovi uvek vraćaju iz godine u godinu.

Nudimo programe za decu, tinejdžere i studente:

  • Obuku u školi skijanja
  • Posebni događaji … trke, takmičenja, takmičarske igre na padinama, zabave na kraju sezone i još mnogo toga …
  • Izveštaj o oceni polaznika na kraju kampa
  • Kvalitetan smeštaj
  • Ski opremu
  • Ski berzu za razmenu skijaške opreme
  • Putovanje luksuznim autobusima
  • Popusti na opremu uz našu člansku kartu
  • Naša personalizovana pažnja na napredak svakog člana, naglasak na superviziji, kontroli bezbednosnti i kontroli kvaliteta obuke su ono što roditelji najviše cene u našim programima za decu, tinejdžere i studente Ski Kampa “Skijatelji”.
  • Naravno, deca vole da se zabavljaju, pa u našem tim-u gradimo pozitivnu atmosveru i zdrav ambijent u kome mogu svi da uživaju.

Pozivamo Vas da pročitate više o našim programima.

Kao stravstveni zaljubljenici u zimske sportove, radujemo se susretu sa novim polaznicima Ski kampa “Skijatelji” i novim snežnim danima u nastupajućoj sezoni 2021/22.

Pedagozi koji brinu o skijašima

Programe u Ski kampu “Skijatelji” vode akreditovani ski instruktori koji su visoko-obrazovani profesori sporta i fizičkog vaspitanja. Većina ih radi ili je radila kao profesori sporta u našim redovnim sportskim programima za decu. Zavidan broj članova tima je zajedno od njegovog nastanka.

Kao roditelji, sigurno da volimo da gledamo kako naša deca napreduju i razvijaju svoje skijaške veštine. Napravili smo sistem putem kog možete iz dana u dan da pratite napredak vašeg deteta putem našeg YouTube kanala i video plejera na ovim stranama.

Razvili smo školu skijanja sa jedinstvenom metodikom obuke. Najvažniji benefit metodike je višestruko smanjenje mogućnosti od povreda, a sa aspekta deteta odnosno polaznika obuke jednostavnost. Obuka skijanja može da bude veoma stresna kako za dete tako i za instruktora ukoliko se ne primenjuje obuka elemenata tehnike koji su u skladu sa trenutnim znanjem, iskustvom i mogućnostima. A najgora opcija u obuci je da se primenjuje metodika obuka skijaške tehnike odraslih u radu sa decom, a to je kroz plužnu tehniku. I to je nažalost najčešći slučaj. Za to postoje mnogi razlozi, a najčešći je kada dete dajemo na jedan do dva časa dnevno i očekujemo da će ga neko za to vreme naučiti na pravi način skijanju.

Veoma je važno shvatiti da je pre svega važno navikavanje na ski opremu, taj proces se najčešće preskače, a to je proces za koji je detetu potrebno vreme da se navikne i nauči kako se ponaša skijaška oprema koju je navukao na sebe da bi uopšte bilo spremno da uči osnovne elemente skijaške tehnike. Naravno da postoji metodika navikavanja na skijašku opremu koje detetu umnogome olakšava i vremenski skraćuje ovaj segment obuke. Više o svemu možete saznati u našoj Školi skijanja.

Podjednako je značajno druženje, razvoj samostalnosti, samopouzdanja koje se takođe razvija tokom kampa. Stvaranje novih prijateljstava, osvajanje novih planinskih vrhova i staza različitih težina, učenje boljeg, savršenijeg načina skijaškog zavoja i slušanje dečijih doživljaja i beskrajnih priča … to je ono u čemu uživamo, u zadovoljstvu, sreći i novo stečenom znanju naših polaznika, a znamo da ćete i vi uživati prateći dešavanja tokom kampa gotovo uživo.

Naši ciljevi i misija u Ski kampu “Skijatelji”. su jednostavni … pružiti kvalitetnu ski školu u bezbednom i podsticajnom okruženju koja promoviše prijateljstvo, samopoštovanje i fizičku spremnost .

Predstojeći događaji