Ako imate bilo kakvih pitanja ili vam je potrebno pojašnjenje u vezi sa nekom od naših politika, velika je šansa da ćete odgovor pronaći u našim “Često postavljanim pitanjima” ali možda je najbolje da nas kontaktirate kako bi smo razbili bilo kakve nedoumice. Bićemo više nego srećni što ćemo razgovarati s vama i upoznati Vas sa našim sjajnim programom.

Prihvatanje registracije za kamp

Registracija se može vršiti telefonski  i onlajn. Potrebno je zatim uraditi testiranja trenutnih sposobnosti značajnih za obuku ili unapređenje skijaških tehnika u našoj organizaciji kako bi se polaznik ski kampa kroz adekvatan program pripremio. Veoma je važno da deca shvate i steknu naviku da se za skijanje uvek na pravi način pripreme. Time se smanjuje mogućnost povređivanja, bolje savladava skijaška tehnika i brže napreduje, povećava zadovoljstvo i uživanje u skijnju. Uz odgovarajuću uplatu potvrdjujete vašu prijavu.

Plaćanje kreditnom karticom ili preko računa je najjednostavnije, ali ove godine prihvatamo uplate isključivo u kešu jer smo se obavezali da vršimo povraćaj novca odmah u slučaju otkaza zbog virusa i bolesti.

Posvećenost Vašoj privatnosti

Zaštita vaše privatnosti i poverljivosti vaših ličnih podataka je osnovna i veoma važna za naš način poslovanja. Pružanje najbolje usluge za Vašu decu podrazumeva upravljanjem Vašim ličnim podacima sa velikom pažnjom i poštovanjem.

Vaša zaštita privatnosti je osigurana

Potpisujući obrazac za registraciju, pristajete da nam dostavite svoje lične podatke. Zauzvrat, prihvatamo sa punom odgovornosti da će mo zaštititi privatnost tih podataka u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka i elektronskim dokumentima. Ovaj zakon zahteva od svake organizacije da pribavi saglasnosti pojedinaca pre prikupljanja, korišćenja ili otkrivanja ličnih podataka tokom komercijalne aktivnosti. Zakon utvrđuje osnovna pravila kako “Pokret za Okret” može prikupljati, koristiti ili otkrivati vaše lične podatke.

Koristimo vaše podatke samo za vašu korist

Kao polaznik Ski kampa “Skijatelji” poverili ste nam svoje lične podatke kao što su vaše ime, e-mail adresa, broj telefona, datum rođenja, zdravstvene informacije kroz zdravstveno – sportski upitnik. Ove podatke isključivo koristimo za komunikaciju sa vama i pružanja bezbednosno- zdravstvene nege vaše dece, a naših polaznika i to isključivo u skladu sa etikom pedagoške i medicinske prakse i u skladu sa zakonom.

Kako štitimo Vaše podatke

Vaše podatke u svakom trenutku štitimo odgovarajućim zaštitnim merama. Naši strogi sigurnosni standardi štite naše sisteme i Vaše lične podatke od neovlašćenog pristupa ili upotrebe. Pristup vašoj datoteci ograničen je na najmanji mogući broj poverljivih članova naše organizacije.

Kako komuniciramo sa vama

Obaveštenje o programima distribuiraćemo povremeno putem e-pošte. Putem sms-a Vas obaveštavamo o ključnim tekućim stvarima. Uvek imate mogućnost da se u bilo kom trenutku „odjavite“ sa naših sms i mejling lista. “Pokret za Okret” neće deliti vašu adresu e-pošte ni sa jednim drugim pojedincem, organizacijom ili preduzećem.

Povraćaj novca

Svaki povraćaj novca za otkaze u blagovremenom roku iz bilo kog razloga biće predmet naših administrativnih troškova u visini od 1200 RSD.

Politika povraćaja novca

Ako je vaše dete bolesno ili doživi bilo koji od simptoma Covid19, morate ga zadržati kod kuće. Ako polaznik bude pozitivan na testu Covid-19 tokom boravka na Ski kampu, refundiraće se novac za propuštene dane boravka u hotelu, naše usluge tokom propuštenih dana.

Ako nas prisile da zatvorimo Ski kamp zbog Covid-19 pre polaska na kamp, klijentima će biti vraćen pun iznos umanjen za administrativne troškove od 1200din.

Za otkazivanje do 14 dana pre Ski Kampa naplaćuje se administrativni troškovi u iznosu od 1200Din. Nakon toga dana povraćaj novca je u iznosu od 50% od ukupne cene kampa ukoliko nije slučaj pozitivan test na Covid-19 ili drugi dokumentima opravdani zdravstveni razlozi.

Kacige

Kacige su obavezne za svu decu na svim programima Ski kampa “Skijatelji”.

Pravila važna za sve članove i polaznike

U Ski kampu “Skijatelji” očekujemo poštovanje svih mera prevencije. Pored toga, bezbednost je briga svih u kampu i stoga se moraju poštovati pravila koja se tiču bezbednog skijanja i opšteg ponašanja.

Politika ski kampa Covid-19

Zaštitne maske za lice moraju biti sve vreme tokom putovanja u autobusu, tokom boravka u hotelu i svako drugo vreme kada smo u kontaktu sa ljudima van kampa (osim u vreme obroka) i u zatvorenom prostoru. Suština naših aktivnosti je da izbegavamo ako nije nužda boravak u zatvorenom i u kontakt sa drugima van grupe.

Dok su na skijaštu polaznici kampa treba da nose zaštitnu masku u džepu ski jakne.

Moguće je da bude 1 osoba po sedištu u autobusu, ukoliko roditelji na tome insistiraju. Braća i sestre iz iste porodice mogu da sede zajedno. Takođe mogu da sede i drugari ukoliko su roditelji saglasni. Izvršićemo anketu pred polazak kako bi organizovali sedeća i slobodna mesta u autobusu. Doplata za slobodno mesto je 2500din.

U svakom trenutku sprovodimo pravilno prostorno distanciranje tamo gde je to moguće (ulazak i izlazak iz hotela, obroci itd.)

Provere zdravstvnog stanja moraće da se vrše rutinski za svakog polaznika svakodnevno više puta u toku dana merenjem telesne temperature i praćenjem najčešćih simptoma.

Šta se dešava kada dete oboli od Covid – 19

Ukoliko se utvrdi postojanje bilo kog od simptoma bolesti dete će istog trenutka biti izolovano. Predvideli smo veći broj soba za izolaciju u slučaju bilo koje bolesti pa i Covid – 19. O bolesti odmah obaveštavamo roditelje i ponašamo se u skladu sa preporukom lekara. U slučaju bolesti roditelji su u obavezi da organizuju prevoz ili da dođu po svoje dete. Ako smo u mogućnosti mi ćemo Vam organizovati prevoz ali ne preuzimamo odgovornost da u slučaju bolesti mi moramo da organizujemo prevoz deteta do kuće.

Kodeks ponašanja

Očekujemo da se svi polaznici ski kampa ponašaju primereno u skladu sa zdravstvenim preporukama u svako vreme, uključujući vreme provedeno u autobusu, unutar grupnog okruženja i u hotelu.
Verbalno ili fizičko uznemiravanje drugih članova, personala ili šire javnosti neće biti tolerisano. Nije dozvoljeno zastrašivanje mlađih i slabijih učesnika kampa ili neprimerenog ponašanja prema personalu kampa ili osoblja hotela i skijališta. To uključuje bilo koji oblik fizičke agresije, psovki ili nepristojnih reči. Poželjno je da deca postupaju jedni prema drugima s poštovanjem, koristeći pristojne reči i postupke.

Ponašanje ili postupci koji smanjuju pozitivna i prijatna iskustva drugih neće se tolerisati i mogu rezultirati otpuštanjem sa kampa.

Deca moraju da slušaju i sledite uputstva personala kampa.

Politika ski kampa programa po uzrasnim grupama

Studenti mogu pohađati naš kamp isključivo u svom terminu Van školskog raspusta

Deca starija od 12 godina ne mešaju se sa mlađom decom. Oni imaju svoje predvodnike grupa i svoj raspored dnevnih aktivnosti i svoj skijaški program.

.Deca od 4 do 12 godina mogu imati zajednički program i zajednički dnevni raspored aktivnosti.

Stariji polaznici kampa i alkohol i cigarete

Starijim polaznicima nije dozvoljeno da poseduju i konzumiraju alkohol. Kršenje ovog pravila rezultiraće trenutnim otpuštanjem iz Programa.

Tinejdžeri i studenti ne smeju pušiti, uključujući cigarete ili e-cigarete. To direktno može rezultirati otpuštanjem iz Programa Ski kampa bez mogućnosti povraćaja novca.

Ski kamp “Skijatelji” zadržava pravo da vrati sve polaznike našeg programa, bez povrata novca, ako se ne pridržavaju gore navedenih pravila ponašanja.

Zdravstveno – sportski upitnik

Vaša je dužnost da nam pružite sveobuhvatno razumevanje zdravstveno-sportskog stanja Vašeg deteta. Ovo je nužno da bi smo bili najbolje pripremljeni da udovoljimo visokim zahtevima zdravstvene zaštite svih polaznika.

Format grupne teorijske nastave

Ove godine teorijska nastava sprovodiće se u skladu sa preporukama tako da će biti realizovana u više manjih grupa.

Ponašanje na skijalištu

Postoje elementi rizika koje pravila ponašanja, puna pažnja i zdrav razum kada su stariji skijaši u pitanju mogu smanjiti na najmanju moguću meru. Iz tog razloga od samog početka i tokom čitavog trajanja obuke punu pažnju posvećujemo edukaciji polaznika kampa i ponašanju na skijalištu.

Na skijalište izlazimo 15min. pre otvaranja skijaških staza.

Prilikom izlaska na stazu vršimo proveru pripremljenosti opreme kod svakog polaznika, dodatno je podešavamo i zatežemo kako bi sve savršeno prijanjalo uz telo. Time se u mnogome smanjuje rizik od ekscesa tokom obuke i vožnje i čini da možemo da uživamo u čarima skijanja jer nam je moguće da uspostavimo kontrolu kretanja. Kontrola kretanja pričinjava posebno zadovoljstvo u vožnji.

Pripremne vežbe se izvode početkom svakog skijaškog dana. Pored zagrevanja i pripreme za skijaški dan podsećamo se i uvežbavamo osnovne elemente skijaških kretnji i gibanja.

Bez obzira koje težine staza vozimo, uvek vozimo sa punom pažnjom poštujući sva pravila ponašanja na skijalištu.

Staze vozimo isključivo kao grupa sa najmanje 1 instruktorom na grupu od 10 skijaša.

Svaka grupa dok spušta staze na čelu i na kraju kolone osposobljava najnaprednije polaznike za samostalno spuštanje staza i vodjenje grupe.

Instruktor vodi grupu krajnjim delovima staze vodeći i štiteći grupu od ostalih skijaša sa slobodne strane kolone grupe.

Najvažnije je da svakog momenta uspostavimo kontrolu brzine i pravca kretanja . Uvek smo u stanju da se zaustavimo ili da izbegnemo predmete ili druge skijaše na stazi.
Instruktor grupe sve vreme brine i osmatra trenutno dešavanje na stazi i ponaša se u skladu sa situacijom. Konstanto brine o kvalitetu staze i podučava polaznike kako da svoju tehniku prilagođavaju različitim uslovima i kvalitetima skijaških staza.

Izbegavamo preopterećene staze.

Pravimo pauzu kada je god potrebno ali uvek imamo jednu zajedničku pauzu od 30 min. u toku skijaškog dana u trajanju od 30min. za užinu i okrepljenje. Obično to bude oko 12h ali varira u skladu sa vremenskim prilikama, pažnjom i umorom polaznika.

Na skijalištu smo do 15č najčešće i gledamo da svakodnevno provedemo punih 6 sati na skijalištu.

Na stazi smo uvek ukoliko rade žice bez obzira na vremenske prilike. Posedujemo program koji je primenljiv tokom svih uslova na skijalištu.

Za 15 godina koliko vodimo naše drugare na Ski kampove ukupno smo ih realizovali 38, što čini 228 ski dana. Još nam se nije desilo da nismo izašli na skijalište i sprovodili barem poseban program u skladu sa uslovima.

Predstojeći događaji