Toliko je pitanja danas da smo veliki prostor posvetili samo najčešćim.

Ako postoji neko pitanje na koje ne možete da pronađete odgovor ili imate bilo koje pitanje za koje vam treba pojašnjenje ili dodatne informacije, kontaktirajte nas! Bićemo srećni da se bolje upoznamo i da razgovaramo s vama.

Šta je filozofija Ski Kampa “Skijatelji” ?

“Skijatelji” Ski Kamp pruža izvrsnu ski školu u bezbednom i podsticajnom okruženju koje promoviše prijateljstvo, samopoštovanje i fizičku spremnost. Verujemo da bi svi skijaši, od početnika do najnaprednijih, trebalo da budu podstaknuti i izazvani da razviju svoje skijaške veštine i da razviju samopouzdanje za skijanje u svim uslovima i na različitim skijaškim pripremljenim i Ne pripremljenim terenima. Takođe verujemo da svi mogu i treba da se susretnu sa uspehom, pa naši instruktori pažljivo planiraju časove kako bi odabrali odgovarajući teren, postavili razumne ciljeve i strukturirali učenje u ugodnom ritmu. Iznad svega, veliku pažnju posvećujemo individualnim potrebama svakog člana kako bismo osigurali da on uči, zabavlja se i oseća se prijatno sa drugima i da bude zadovoljan samim sobom.

Kako “Skijatelji” kreiraju svoj Ski Tim?

Većina instruktora Ski tima “Skijatelji” su diplomirani profesori sporta i fizičkog vaspitanja, sadašnji ili nekadašnji profesori naših sportskih programa. Na taj način smo u mogućnosti da angažujemo „insajdere“ koji dobro poznaju naš sistem rada. Mnogo sati predsezonskog treninga, kako na suvom, tako i na planini, osiguravaju da celokupan tim dobro razume naša očekivanja. Pored toga, SVI su sertifiikovani od strane Srpskog saveza instruktora skijanja (CCVI). Što je najvažnije, instruktori Ski tima“Skijatelji” shvataju da istovremeno podučavaju skijašku veštinu i obezbeđuju sigurnost i zadovoljstvo svih svojih polaznika.

Kakve autobuse koristimo?

“Skijatelji” Ski kamp koristi samo luksuzne autobuse. Svi su opremljeni toaletima, DVD-ima i sigurnosnim pojasevima. Odabrali smo  kompaniju “Kodeks” sa kojom već dugi niz godina sarađujemo. Pružaju odličnu uslugu, a njihovi vozači su vrlo ljubazni.

Koliko dugo traje putovanje?

Vreme putovanja do Hotela Srebrnac je maksimalnih pet sati u slučaju češćih pauza i težih uslova na putu. To je razlog zašto smo odabrali da polazak bude u periodu od oko 11h sa parkinga preko puta glavnog ulaza u Arenu u Bul.Zorana Djindjic. U povratku je polazak oko 16h te očekujemo dolazak oko 21h.

Kako se sprovode mere u autobusu? (Covid 19)

Ove godine naše autobuse će nadgledati stariji članovi tima koji će paziti na sigurnost svih i obezbediti da naši članovi ostanu što je moguće više prostorno udaljeni. Prilikom ulaska u autobus vrši se merenje telesne temperature. Takođe imajte na umu da svi koji se voze autobusom moraju uvek nositi masku.

Mogu li moj sin/ćerka biti u istoj grupi kao i njihov prijatelj?

Svakako pod uslovom da su dovoljno slični u veštini skijnja, sposobnostima i brzini. Ako Ne na svakoj pauzi su zajedno, a mogu biti i u istoj sobi. Nepravedno je držati celu grupu za onoga ko nije na nivou skijaškog znanja ostalih, ne voditi ih na druge teže staze, a najvažnija je bezbednost vašeg deteta. Svako treba da skija u grupi sa podjednakim skijaškim veštinama. Takođe je nepravedno da bude u sporijoj grupi samo da bi mogao biti sa svojim prijateljem. Ako smatramo da grupa nije dovoljno homogena, a samim tim i bezbedna zadržavamo pravo na promene u korist Vašeg deteta i svih u grupi.

Šta ako moj sin/ćerka napreduje brže (ili sporije) od ostatka grupe?

Kamp započinjemo sa pretpostavkom oformljenih homogenih grupa na osnovu poznavanja veština polaznika u skijanju i u pogledu sposobnosti i brzine, a naravno i na osnovu motoričkog indeksa prethodno obavljenih testiranja fizičkih sposobnosti i spremnosti za nastavu skijanja. Većinu polaznika, naših drugara uglavnom poznajemo sa prethodnih kampova. U svakoj grupi neko mora biti najbrži, a neko najsporiji. Instruktor će pokušati da polaznici napreduju u nastavi podjednako. Opet, neka deca mogu da shvate novu veštinu brže od drugih. Često će polaznik Ski kampa prelazitit iz grupe u grupu kako kamp odmiče. U slučajevima kada jedno dete napreduje bržim tempom od grupe, mogu se izvršiti promene i u toku samog skijaškog dana.

Da li će moj sin/ćerka dobiti dodatnu pažnju ako je potrebno?

Apsolutno! Povremeno, polazniku Ski kampa treba dodatno pojačanje samopouzdanja ili samo malo dodatne pomoći i podrške da bi dostigao sledeći nivo. To je ono zbog čega smo tu! Imajući to u vidu, roditelji takođe treba da budu svesni da je naš program strukturiran da bude „grupno okruženje i nastava“. Jednostavno nismo opredeljeni za pružanje privatnih časova tokom kampa. Sigurni smo da je grupno okruženje zabavnije, podstcajnije i u svakom smislu bolje za školu skijanja. Retko, ali i ako se to dogodi, da dete ispoljava ozbiljnu anksioznost i ne može da funkcioniše u grupnom okruženju dobiće svakako ličnu našu pažnju i posvećenost.

Gde da nabavim opremu?

Najam skija mi organizujemo. Ukoliko posedujete svoje nikakav problem.

Za sve ostale delove opreme bićete obavešteni o proizvodima sa najboljim odnosom kvalitet i cena. A za Vas ćemo uskoro organizovati i Ski berzu dečije polovne opreme u kojoj će te moći da međusobno razmenjujete i kupujete polovnu i novu opremu.

Koju opremu treba da kupujem?

S obzirom na to da deca konstantno rastu, verovatno nije potrebno kupiti najbolju moguću opremu. Međutim treba imati u vidu da vetro i vodopropustljivost ima veliki značaj kada su teški vremenski uslovi i kada je hladno, a to je najčešće u Januaru. Iz tog razloga uvek savetujemo da predškolci pohađaju kamp u Martu.

Kada kupujete opremu birajte da dobro stoji, da je udobno i da ima odgovarajuću veličinu, dužinu, krutost itd.

Pokrenućemo program “Ski Berza” za onlajn razmenu skijaške opreme.

Da li su kacige neophodne?

DA – Kacige su obavezne za sve polaznike. Najpametnije je imati svoju kacigu i uz nju kupljene odgovarajuće veličine “Brile” (naočare za skijanje) po meri, koje zatvaraju prostor čela i slepoočnice sve do kacige.

Da li “Brile” (naočare za skijanje) vi obezbeđujete?

DA – Najpametnije je imati svoju kacigu i uz nju kupljene odgovarajuće veličine “Brile” (naočare za skijanje) po meri, koje zatvaraju prostor čela i slepoočnice sve do kacige.

Kako moj sin/ćerka treba da budu pripremljeni za Ski kamp?

Svi moraju imati zaštitne kacige. Imajte na umu da je nekad potrebna potkapa za kacigu, koja ima navlaku/zaštitu za lice i vrat. Kao i uvek, ključne reči su „vodootporan“, „slojevit“ i „prozračan“, da oprema “diše”.

Najbolje je imati aktivan veš ispod ski kompleta. Ponekad je potrebna dukserica. Ski jakna i pantalone trebali bi da budu vodootporni. Ski čarape nemaju alternativu. Najmanje dva para, a tri završavaju posao za 6 skijaških dana. Svi polaznici ski kampa bi morali da obezbede svoje odgovarajuće Ski naočare (brile) koje štite oči od povreda, sunca, vetra, hladnoće.

Grejači za ruke i nožne prste su posebno dobra ideja za hladne dane. Spakujte par i stavite ih u džep Ski jakne deteta kako bi im moglo pristupiti ako je potrebno.

Takođe je Veoma važno obezbediti odgovarajuće veličine rukavica sa prstima i plus rukavice za aktivnosti na snegu. Trebalo bi da za skijanje obezbedite toplotno i od vlage dobro izolovane rukavice.

Stvari je najbolje pakovati po Ski danima; za put, za večernji program ? (Covid-19)

Trik je u tome da sinu/ćerki učinite borav na Ski kampu što jednostavnijim. Dobro označena torba, ranac, torba za skije neće zaštititi samo opremu, već olakšava i nama svakodnevni rad, manja je šansa da dođe do zamene stvari. Pomozite nam da edukujemo vašeg sina/ćerku da vode računa o svojim ličnim stvarima, da ih ostavljaju po našimm instrukcijama na tačno predviđena mesta. Ski oprema je skupa, a za stazu na kampu neophodna. Moraju naučiti da sačuvaju kacigu, naočare za skijanje, rukavice, potkapu. Molimo vas, stavite imena na svu vašu opremu! Označite nekim simbolom i naučite vaše dete da zna gde da ga traži i kako da ga prepozna.

Ukažite Vašem detetu je potrebno držati zaštitnu masku za lice u džepu jakne kako bi mu bila pri ruci u svakom trenutku.

Kako funkcionišu mere prevencije tokom obroka? (Covid-19)

Srećni smo što naša deca imaju pristup trpezarijama koje su zatvorene za javnost. Koristimo trpezariju u našem terminu i u zavisnosti od broja naših polaznika na obroke možemo ići u grupama. Ovo nam ne daje samo prostor, već nam omogućava i da pažljivije kontrolišemo svoje okruženje, što je posebno važno u današnjem „Covid Svet-u“. Sva deca/tinejdžeri moraće da jedu sa svojim stalnim grupama kako bi održali homogenost u rizičnim momentima. Takođe ćemo ograničiti broj dece po stolu. Obroci će biti raspoređeni na više stolova. Doručak i ručak je postavljen po principu “Švedskog stola” ali mi našu decu poslužujemo

Da li deca imaju pauzu u toku skijaškog dana? (Covid-19)

Naši mlađi članovi će više puta u toku skijaškog dana trebati toalet. Uvek će pri odlasku koristiti zaštitne maske. Tog pravila u obavezi su da se naročito pridržavaju stariji polaznici pri svakom boravku u zatvorenim prostorijama. Takođe i svoje ponašanje moraju da prilagode ponašanju u zatvorenom. Roditelji bi možda želeli da stave malu grickalicu u džep svog deteta….

Šta služimo za vreme pauze tokom skijaškog dana? (Covid-19)

Deca/tinejdžeri, zapravo u našim programima za sve uzraste, polaznici donose od kuće pića, grickalice i slatkiše za užinu. Pakovanja vode i / ili sokova su posebno dobra ideja. Što mislite da je potrebno vašem detetu potrebno je poneti od kuće. Nemamo ni prilike ni vremena za kupovinu.

Predstojeći događaji