Tajna kvalitetne skijaške obuke dece, a posebno odraslih je zapravo u izboru adekvatnih skijaških staza u skladu sa znanjima, sposobnostima i mogućnostima.

Prilikom izbora skijališta na kojem organizujemo naš Ski kamp to je najvažniji kriterijum. Potrebno nam je da imamo široki izbor staza za sve nivoe skijaških znanja i veština. Zapravo tajna dobre i relaksirane obuke je u adekvatnom izboru staza za trenutni nivo znanja, mogućnosti i veština polaznika. Potrebno je dobro prepoznavati kvalitet snega i staze i u skladu sa tim praviti adekvatan izbor staza, vežbi, skijaških kretnji. I nikad ne zaboraviti koliko je na planini lepo i kolika je uživancija i uzbuđenje učiti skijati. Najčešća greška koja se pravi na skijalištu je ne primeren izbor težine skijaške staze trenutnim mogućnostima, sposobnostima i znanjima.

Tatvisio 2 Dan Voznja do polovine grebena

Najlakše je i najlepše kada polaznici ski kampa nauče skijati, kada su naučeni da poštuju osnovna skijaška pravila i kada uče nove skijaške, njima veoma zabavne veštine u dobro pripremljenom ski parku. Skijaški skokići, provlačenja, zavoji, uzbrdice, pa mali strmi padovi to su nezaboravni trenuci. Naravno da tome mora da prethodi dobro isplanirana obuka i priprema.

Osnovni kriterijum za mogućnost vožnje na težim stazama je poštovanje skijaških pravila, ponašanje tokom skijanja i na ski liftu, da li to predstavlja zadovoljstvo za polaznika ili može da ga uplaši, a tek zatim sposobnost kontrole brzine i pravca kretanja.

Tarvisio 2 dan - Skijanje izazovne staze od pocetka do kraja

Svi zaljubljenici u skijanje znaju koliko je uzbudljivo i lepo voziti dobro pripremljene i uređene staze. Takve staze najčešće možete zateći ako ste među prvima na žici ili ski liftu. To je nama na ski kampu najvažnije.

Primarni cilj naše jutarnje organizacije i pripreme je da smo na skijalištu najmanje 15min. pre otvaranja staza kako bi imali i dovoljno vremena za zagrevanje i pripremu.

Skijaške staze rano ujutru je nešto što svaki zaljubljenik u skijanje mora da vozi. Mada zaljubljenik u skijanje i planinu nebi imao problem ni da vozi po stazama bilo kog kvaliteta. Uživao bi svakako u činjenici da je na planini i u prirodi.

VREME

Vreme tokom skijaškog kampa ne možemo kontrolisati niti na njega možemo da utičemo. Zato smo izgradili skijaški program za sve vremenske uslove koji nas mogu zateći tokom boravka na skijalištu. To zapravo znači da kakvi god da su vremenski uslovi, ukoliko rade ski liftovi ili samo jedan ski lift mi smo na skijalištu i sprovodimo poseban program u skladu sa trenutnim uslovima.

Bezbednost dece nam je naravno na prvom mestu i nikad se ne dovodi u pitanje. Bez obzira na vremenske prilike program sprovodimo u bezbednom i kontrolisanom okruženju i pravim izborom skijaške staze.

Molimo Vas da imate u vidu da smo školovani profesionalci i strastveni zaljubljenici u zimske sportove, da iznad svega poštujemo planinu i konstanto se upoznajemo sa tekućim i budućim vremenskim prilikama. U vezi i svakodnevnoj komunikaciji smo kako sa skijalištem tako i sa redarima i gorskom službom spasavanja.

Ovakav pristup je pored toga svakako uslovljen adekvatnom pripremom i odevanjem polaznika za tekući ski dan. Što bi značilo da od adekvatne ski odeće zavisi koliko ćemo biti u prilici da vaše dete na pravi način pripremimo za otežane uslove na skijalištu. Molimo Vas da poslušate naše preporuke za nabavku adekvatne skijaške odeće koje možete pronaći u najčešćim pitanjima.

Mi smo veoma ponosni na činjenicu da od ukupno 198 skijaška dana naše dosadašnje škole skijanja tokom 33 realizovana Ski kampa nije se desilo još niti jedan dan tokom skijaškog kampa da nismo bili na skijalištu i da nismo sprovodili barem poseban program škole skijanja.

Predstojeći događaji