Najvažnije je da prve skijaške korake učimo na što jednostavniji način u skladu sa trenutnim mogućnostima i postupnim, ostvarivim zadacima koji garantuju uspeh uz malo vere.

Ohrabrujući i podstičući ambijent u kom se svi zajedno radujemo svakom pojedinačnom uspehu. Uživamo u dobrom raspoloženju, planiskim blagodetima i lepotama, svakog sunčanog dana sa puno snega. Već samo boravak na snežnoj planini je sam po sebi čaroban i treba u njemu uživati. Ali je svakako i izazov kada nam vremenski prilike nisu naklonjene. Sve je to deo obuke i učenje i upoznavanje sa planinom.

Podsecamo se skijaske tehnike

Zato smo za naše početnike izgradili veoma zabavan i interesantan program, sa puno igara i uzbudljivih aktivnosti, kojima se što je najvažnije, navikavamo na skijašku opremu, ali i samo klizanje na skijama, kako bi osetili i shvatili na koji način ostvariti i održati dinamičku ravnotežu. I već prvog dana uspećemo da spustimo prilagođenu stazu! Već prvog dana možemo reći da smo skijali i bili uspešni.

Prvi skijaski koraci nasih najmladjih drugara 🙂

I to će biti snimljeno i svi će polaznici imati prilike odmah nakon skijaškog dana da vide i pohvale na teoretskoj nastavi vaš uspeh. Suštinski element naše Škole skijanja je teoretska nastava. Ona podrazumeva pregledanje video zapisa sa tog skijaškog dana u kom će svako moći da vidi svoj uspeh i dobije pohvale od ostatka ekipe. A ono što je najvažnije za svakog polaznika ski kampa moći će da vide sebe, svoj skijaški lik i da čuju od nas ili već iskusnih drugara šta je to na čemu treba sutra da porade kada je skijaški stav u pitanju ili položaj kolena i skija. Svakako mnogo znači kada drugari mogu da vide dobar primer i skrene im se pažnja na pojedini deo tela i kretanja u skijaškoj tehnici.

Najveća umešnost naše škola skijanja za početnike leži u pripremi adekvatnih terena, poligona i izboru prvih staza koje će polaznik spuštati. Sa našeg aspekta to je pre svega izbor adekvatnog skijališta. Veoma je važno sprovoditi školu skijanja za početnike na skijalištu koje ima adekvatnu, odnosno veoma dobru infrastrukturu za obuku početnika. Da ima staze zazličitih težina i nagiba potrebnih početnicima. Ništa manje nije važno da to skijalište nije preopterećeno skijašima, odnosno da nije gužva. To povećava rizik od ekscesa i povreda, stvara nervozu zbog čekanja na žicu, ski lift.

Prvi nam je dan i vec smo povezali dva zavoja

Ono što čini našu škola skijanja za početnike posebnim je jedinstvena metodika obuke. Na dar svim našim polaznicima ona je veoma jednostavna i pruža im mogućnost da takoreći bez osećaja straha, polako kroz vreme i adekvatan metodski postupak na kraju uspeju i savladaju skijašku tehniku paralelnog zavoja. Mi naše polaznike pre svega učimo da vole planinu i prirodu, odnosno da uživaju u obuci skijanja jer im pričinjava zadovoljstvo i zabavno im je. Nama j e najinteresantnije kada smo u prilici na skijalištu da učestvujemo u pripremi i izgradnji terena i poligona za obuku skijanja znajući da će se drugari zabavljati, a uz put svakim svojim novim spuštanjem biti sve bolji i uspešniji.

Tako redom, dan za uspešnim danom i mi postajemo skijaši i veliki zaljubljenici u zimske sportove i planinu.

Predstojeći događaji